Karakter derde in H-T

HOLLUM – Ondanks een straffe tegenwind en de pittige afstand (34 km) zijn de roeisters en stuurman van Karakter erin geslaagd de 3e prijs in de wacht te slepen tijdens de prestigieuze Harlingen-Terschelling sloeproeirace afgelopen vrijdag. De race der races voor sloeproeiend Nederland wordt gezien als hét gevecht tegen de elementen en dit was zeker het geval tijdens deze 35e editie van de wedstrijd. Desondanks wisten de roeisters van Geen zee te Hoog in hun roeisloep Karakter de afstand in 3 uur, 46 minuten en 55 seconden te roeien. Met een wattage van 32,42 werden ze niet alleen 3e bij de dames, maar wisten ze ook een verdienstelijke 69e plek over-all te behalen. Hiermee lieten ze ruim 60 (heren)sloepen achter zich.

Hoewel het weer slechter was en de omstandigheden zwaarder, wist Karakter de race 4 minuten sneller te roeien dan het voorgaande jaar toen ze voor het eerst aan de race deelnamen. Ze behaalden toen met hun nieuwe sloep, een gedeeltelijk nieuw team en vrijwel ongetraind een 13e plaats. Het was hen daarom duidelijk dat er meer in moest zitten. Met minimaal tweemaal per week fanantiek trainen op de Waddenzee om conditie, kracht en techniek zo optimaal mogelijk te krijgen, hoopten ze dit jaar een plek bij de eerste tien te kunnen veroveren en zo met een beker terug naar huis te kunnen keren. Hun verwachtingen werden overtroffen, want met een derde plaats wisten ze maar liefst 10 plaatsen hoger te eindigen. Stuurman en roeisters zijn trots op hun topprestatie.

Dames roeisloep Virgo met team Virgo werd laatste bij de dames. Ze roeiden 5 uur en 18 minuten. De herensloep Haal an Antje met roeiteam Claas Sipkes werd over-all 27e en roeide 3 uur en 55 minuten.