Kansloze nederlaag Geel Wit tegen Read Swart

BUREN – Geel Wit heeft paasmaandag een kansloze nederlaag geleden tegen Read Swart. De bezoekers uit De Knipe gingen met een 1-4 overwinning naar huis. Vanaf het begin waren de bezoekers dominant. Al in de tweede minuut hadden ze de leiding kunnen nenen, maar keeper Reinier Smit bracht redding. Maar de toon was gezet. Het was Read Swart dat de dienst ging uitmaken. Toch was de eerste goede kans voor Geel Wit. Jordi Metz lanceerde Jorik Beekema, maar de keeper kon een doelpunt voorkomen. De volgende kans was aan de andere kant voor Jorke Braaksma, hij miste half en verspeelde daarmee zijn mogelijkheid. Even later was het aan de overzijde wel raak. Na een voorzet van Jordi Metz tastte Hylke Gerbens mis, waardoor Noah Josephia raak kon schieten. Geel Wit kon niet lang genieten van de voorsprong, want nog teen twee minuten later lag de bal aan de ander kant in het zet. Uit een vrije schop kopte Jorke Braaksma onberispelijk raak: 1-1.

Vanaf dat moment had Geel Wit niets meer in te brengen. In de 33-ste minuut werd het 1-2 toen Steven Kuiper uit een corner de 1-2 op het scorebord bracht.

In de tweede helft had Geel Wit helemaal niets meer in te brengen. Een kopbal van Johan Kolk en een schot van Tim Barf die ruimschoots naast gingen waren de enige wapenfeiten van de thuisclub na de rust. Ondertussen grossierde Read Swart in het missen van kansen. Wesley de Jong schoot net naast, Jaap Willem Boersma en Frank Tuinman lieten gigantische kansen onbenut.

Een kwartier voor tijd forceerde Read Swart de beslissing. Jaap Willem Boersma zorgde voor de 1-3 en twee minuten later maakte Jorke Braaksma er 1-4 van. Vlak voor tijd had Christiaan Buist de 1-5 op de voet, maar Reinier Smit voorkwam erger voor de thuisclub.