Kans op verraderlijke gladheid

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht woensdagochtend tussen 6 en 10 uur lokaal verraderlijk gladde wegen, fiets- en voetpaden door bevriezing van natte weggedeelten. 

Na passage van een regenzone, vanavond en vannacht, klaart het in de nanacht vanuit het westen op. In deze heldere periode kan het kwik tijdens en ook nog enkele uren na de ochtendspits in vrijwel het hele land vlak bij de grond tot onder het vriespunt dalen. In combinatie met de lage bodemtemperatuur kan het na zonsopkomst en tijdens de eerste helft van de ochtend glad worden door bevriezing en rijpvorming. De gladheid is niet altijd zichtbaar en daardoor verraderlijk .

Vanaf donderdag volgt een langdurige periode met zacht tot zeer zacht weer met veel regen en wind en is de kans op gladheid voorlopig voorbij.

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *