Kans op regionale hittegolf

WAGENINGEN – In delen van Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg is er kans op een hittegolf. Hoewel het vandaag een stuk minder warm was dan gisteren is de temperatuur in het zuidoosten en oosten toch op of boven de 25 graden uitgekomen. Indien de temperatuur daar morgen ook op of boven de 25 graden uitkomt en maandag met een zuidelijke stroming op of boven de 30 graden uitkomt, kunnen we spreken van een regionale hittegolf. Afgelopen donderdag en vrijdag werd het daar ook al tropisch warm. Van een landelijke hittegolf is geen sprake. Elders in het land, ook in de Bilt, werd de zomerse waarde van 25 graden vandaag niet gehaald.

Om aan de definitie van een officiële hittegolf te voldoen moet de temperatuur in ieder geval 5 etmalen achtereen op tenminste 25 graden zijn uitgekomen, waarbij 3 keer een waarde van tenminste 30 graden is bereikt.

Bron: Meteo Consult

Op de Waddeneilanden is een heerlijke verkoelende bries: de zonsondergangen zijn adembenemend mooi.

>>> lees hier over weerman Piet Paulusma

>>> lees hier over Hittegolf – wat te doen en wat te laten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *