Kaartverkoop locatievoorstelling Oorsprong van start!

HOLLUM – Kom en beleef de voorstelling Oorsprong, met de kont op de dijk en de voeten in het slik.

Deze zomer reist BUOG met de belevingsvoorstelling Oorsprong langs de Waddeneilanden en het vasteland van de Waddenzee. Oorsprong is een beeldende, muzikale beleving waar het publiek bij laag water meemaakt hoe schoon de stilte van de Waddenzee is. Het is een voorstelling waarbij kijken, ruiken, proeven, luisteren en voelen centraal staat. Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie en ziet het hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.

Vanaf half augustus is de voorstelling te zien op Ameland, Terschelling en Texel. Op deze locaties kan de voorstelling gecombineerd worden met een waddenexcursie door wadgidsen van de Waddenvereniging, die exact kunnen aanwijzen waar het leven ontstaat. Daarna reist Oorsprong door naar Pieterburen (Gr), Holwerd (Fr) en Oosterland/Stroe (N-H). Op deze locaties gaat het publiek na de laagwatervoorstelling naar de bewoonde kant van de dijk. Hier wordt het publiek door de lokale bevolking mee op reis genomen. Met hun leven, hun verhalen en hun culturele uitingen. 

Kaartverkoop 

Kaarten voor de voorstelling Oorsprong zijn nu te koop via www.buog.nl/kaartjes

Oorsprong is een belevingsvoorstelling voor jong en oud, natuur- en theaterliefhebber. 

Met deze locatievoorstelling wordt het publiek letterlijk met de voeten in het slik gezet, met uitzicht op het Werelderfgoed Waddenzee. 

Waar & wanneer 

Ameland                     : 14 en 15 augustus (16.00 en 17.00 uur) 

De kaarten worden aangeboden bij diverse verkooppunten op de Waddeneilanden en op het vaste land:

Ameland: Natuurcentrum Ameland, Boekhandel De Hoge Stoep

Holwerd: Coop Verbeek

Actie / Speciaal voor nieuwe leden van de Waddenvereniging

De voorstelling wordt in samenwerking met de Waddenvereniging tot stand gebracht in kader van het 50 jarig jubileum. Leden krijgen korting. Zij worden daar rechtstreeks over benaderd via het Waddenmagazine. Je kunt ook online lid worden en een kaartje voor de voorstelling cadeau krijgen. Ga dan naar www.waddenvereniging.nl/voorstelling

Over BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, bestaat uit regisseur Pieter Stellingwerf en theatervormgever Kees Botman en maakt sinds lang theatervoorstellingen op bijzondere (buiten)locaties en onontgonnen plekken.

lees hier over Oorsprong op andere plekken dan Ameland en bekijk de foto's

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *