Jutten op Ameland bij paal 21

BUREN – Bij paal 21, op het Noordzeestrand voorbij Buren, was het weer jutten geblazen. De storm van afgelopen nacht dreef twee containers naar het Amelander strand, een rode en een blauwe.

De blauwe lijkt gevuld met computermaterialen zoals snoeren, CD-Roms met fotoprogramma’s en beschrijvingen van Canon apparatuur. Uit de rode konden gekleurde ballen met daarin snoepgoed worden gepeurd.

De strandvonder, burgemeester Albert de Hoop, was op het strand aanwezig. Onder zijn toeziend oog werden de containers naar droog strand gesleept om vandaar naar de opslagplaats van gemeentewerken vervoerd te worden. Morgen komt een verzekeringsagent poolshoogte nemen.

De containers zijn twee van negen die tijdens de storm van zaterdag op zondag van een schip zijn gespoeld. Het schip, de Navi Baltic, raakte ze boven Terschelling kwijt. De andere zeven zijn gezonken of drijven nog op zee richting Schiermonnikoog of verder oostwaarts. Acht van de negen zijn inmiddels gelokaliseerd. De negende is nog spoorloos. Enkele zijn gesignaleerd terwijl ze het NAM platform ten noorden van Ameland passeerden. Rond het boorplatform is ook drijvende rommel gezien dat uit een van de containers afkomstig zou kunnen zijn. Hiervan kunnen de eilanden nog strandvondsten verwachten. Het vrachtschip was onderweg van Zeebrugge naar Hamburg.

Het waren vooral de kinderen die zondagmiddag aan het jutten sloegen. Uit een gat in de wand van de rode container werden ballen naar buiten getrokken. De strandvonder kneep een oogje dicht en de kinderen mochten met hun strandvondst naar huis.

>>>lees hier: Snoepgoed uit bal te eten

>>> hier vindt u meer Ameland Strandvondsten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *