Julian Weber kampioen kerstboomwerpen

BALLUM –  De vijfde editie van het Amelander kerstboomwerpen kreeg Julian Weber als kampioen. Weber, die met zijn familie vaak Ameland bezoekt, gaf de boom een slinger van 11 meter en 52 centimeter. Het was dezelfde Weber die vorig jaar kampioen werd. Toen gooide hij de boom 8 meter en 78 centimeter ver de brink van Ballum op.

Ameland Actief, de organisator van het kerstboomwerpen op oudejaarsdag, kon bijna 200 deelnemers inschrijven voor de lustrumeditie.

Er was een poule voor kinderen, dames en heren. Bij de jeugd won Matzi met 4 meter 95. Tweede werd Jelmer met 4.15 en Casper kreeg de derde beker voor zijn worp van 4 meter en 5 centimeter.

In de dames-poule won Marina van Weele met een worp van 8 meter en 5 centimeter. Tweede werd Getrud Lobke met 6.75 en de derde plaats ging naar Carolien Weber die de boom 6 meter en 55 centimeter ver gooide.

Tweede bekerwinnaar bij de heren werd Jan Jacobs met een worp van  11.14. De derde plaats ging naar Sam de Haas die 10.72 gooide.

Arend en Esther Visser van Ameland Actief maken zich na dit kampioenschap in Ballum op voor de vroegste Nieuwjaarsduik van het land. Om 11.00 duiken de Nieuwjaarsduikers op het badstrand bij Hollum het Amelander Gat in. De temperatuur van het water is ongeveer 6 graden.

>>> lees hier over het kampioenschap van vorig jaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *