Jubilerend Festival Horizontoer

HARLINGEN – Genieten van ongekend muziek- en theatertalent op het wad, dat is Horizontoer.

Gezelligheid, muziek, straattheater, cabaret, volop activiteiten voor kinderen en vrijwel allemaal gratis toegankelijk. Dat is Horizontoer. Vrijdag 2 augustus start dit varende festival voor de 25e keer. Met een vloot van authentieke platbodems en vol muziek- en theatertalent varen ze langs de Waddeneilanden.

Het jubilerende festival start voor het eerst, met maar liefst negen podia, in Harlingen.  Na deze start worden respectievelijk Texel, Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en als afsluiter Ameland aangedaan. Elke dag vanaf 14:00 uur kunnen bezoekers op straat genieten van diverse optredens waarna rond 20.00 uur het avondprogramma in de deelnemende horecagelegenheden begint.

Naast de bewezen talenten van bijvoorbeeld Rogier Pelgrim (winnaar Grote Popprijs van Nederland), Lieve Bertha en Landmark105 geeft Horizontoer aanstormend talent een podium. Dit gebeurt door middel van het talentenprogramma, dat onder leiding staat van Janne Schra, Tjeerd Bomhof en Anton Arema. Succesvolle muzikanten in de dop, ziet men hier nog in een kleine intieme setting.

Verder is er op straat volop sfeer door kunst op stelten, een koektrommelkakefonie en er wordt een bijzonder stoplicht in Nes geplaatst. Op Terschelling en Ameland kun je genieten van een heuse comedynight. Ook voor kinderen is er veel te beleven: een professionele grimeur om je te laten schminken, diverse workshops en metersgrote bellenblaas.

Daarnaast vindt er ter gelegenheid van het jubileum een extra activiteit per eiland plaats. Rob van Niekerk, oprichter van Horizontoer: “Wat dit is, houden we nog even geheim. Wat ik wel kan zeggen is dat het zal draaien om verbindingen leggen. In samenwerking met Millennium Netwerk Fryslân verbindt Horizontoer de eilanden letterlijk met elkaar. Bezoekers aan het festival spelen een belangrijke rol in deze activiteit.”

Vrijwel alle acts zijn gratis of tegen een kleine betaling toegankelijk. Het volledige programma van Horizontoer per eiland, dag en uur is te vinden op: www.horizontoer.nl/festivalprogramma.

Op 9 en 10 augustus is Horizontoer op Ameland.

>>> bekijk hier meer foto's van Horizontoer – volgt nog, op onze nieuwe website die over het gehele waddengebied gaat – 

>>> lees hier over Horizontoer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *