Archipel MediaLab op Ameland uniek

HOLLUM – Archipel MediaLab bestaat inmiddels tien jaar en in de loop van die jaren is er menig digitaal project vanuit het MediaLab de wereld in geslingerd. En de projecten worden opgepikt en gewaardeerd. De digitale kunstprojecten van Stichting Archipel Ameland kregen onlangs erkenning van het Virtueel Platform.

Archipel MediaLab is het enige lab op de Waddeneilanden voor digitale kunst.

Timo Mank is de initiatiefnemer. Vanuit de Burenlaan nummer 1 in Hollum, de plek van Galerie Dit Eiland, Hotel Dit Eiland en Archipel MediaLab, initieert en begeleidt hij projecten waarin verschillende kunstenaars hun fascinatie voor het eiland vormgeven in een digitaal project. Het archief van Archipel Medialab telt inmiddels meer dan vijftig projecten: Ameland is divers virtueel te beleven en het MediaLab biedt wetenschappers, programmeurs, schrijvers en kunstenaars een platform.

Dit voorjaar gaf Archipel MediaLab de gratis iPhone app Wandelzand uit, waarmee een avontuurlijke wandeling gemaakt kan worden van het dorp naar de vuurtoren en rondom de toren. Wandelzand is op dit moment de favoriete app van App Store Ameland.

>>> lees hier meer over Archipel Medialab

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *