Joseph Brouwer erelid Geel Wit

BUREN- Joseph Brouwer is op de algemene ledenvergadering op 26 augustus benoemd tot erelid van voetbalvereniging Geel Wit. Het voorstel van voorzitter André de Jong om Joseph te onderscheiden werd door de vergadering met luid applaus beantwoord.

Geel Wit kende vroeger geen jeugdafdeling, je kon pas lid worden vanaf je zestiende. Toen Joseph deze leeftijd bereikte heeft hij zich onmiddellijk aangemeld. Dat is nu 65 jaar geleden. Joseph is de vereniging altijd trouw gebleven. Hij begon als veldspeler, maar kwam al gauw op doel en is daarna altijd keeper gebleven.

Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan bleef Joseph actief voor de club. Hij was van 1991 tot 2005 bestuurslid, waarbij hij zich voornamelijk ontfermde over de kantinezaken. Tot op de dag van vandaag draait Joseph nog steeds de kantinediensten op de vrijdagavond.

In 2016 werd Joseph onderscheiden met het lidmaatschap van verdienste. Na Rikus Blom, burgemeester Roel Walda, Frans Hulsebos, Willy Molenaar, Dirk Kooiker, Willem Molenaar en Jos Bulté mag ook Joseph zich nu erelid noemen.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *