John Jorritsma vertrekt naar het zuiden

LEEUWARDEN – Commissaris van de Koning John Jorritsma (VVD) vertrekt uit de provincie Fryslân. Hij wordt burgemeester van de gemeente Eindhoven.

Hij volgt daar eind september de PvdA-er Rob van Gijzel op, die acht jaar burgemeester is geweest.

De Fries Jorritsma is in Brabant wel bekend. Tussen 1987 en 1991 was hij gemeentesecretaris van Loenen aan de Vecht en van 1991 tot 1997 was hij dat in Sint Oedenrode. Van 1997 tot 2002 was hij burgemeester van Cranendonk. In diezelfde periode was hij van 1994 tot 1998 lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Na zijn burgemeesterschap in Cranendonk werd hij directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Hij volgde in 2008 Ed Nijpels op als Commissaris van de Koningin in Friesland.

Eindhoven is de vijfde stad van het land en Jorritsma (59) wil nog één keer een carrièrestap maken. Hij maakt daardoor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa niet meer mee als CvK.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *