“Jij en Fotografie natuurlijk op Ameland”

NES – Het project ''Jij en Fotografie natuurlijk op Ameland'' is afgrond. Gisteren is de tentoonstelling van de foto’s officieel geopend in het Natuurcentrum door de fotograaf Sterre Delemarre en aanjager van het werelderfgoed Waddenzee Sjon de Haan: 27 eilander kinderen hebben aan de fotografieworkshops van Sterre Delemarre meegedaan. Op deze manier hoopt de Waddenvereniging dat de kinderen nog beter beseffen dat ze in een prachtig natuurgebied wonen. De foto´s zijn tot en met de voorjaarsvakantie in het Natuurcentrum te bezichtigen.

In 2015 en 2016 organiseerden de Waddenvereniging en fotograaf Sterre Delemarre op Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog het natuurfotografieproject voor kinderen. Op elk eiland organiseerden ze een fotografieworkshop, een terugkommiddag en een expositie. Ook waren er een trainingsbijeenkomst voor organisaties op het eiland die het project in de toekomst vervolg willen geven. Het project is gestart op Terschelling. In het najaar 2015 volgde Vlieland. Schiermonnikoog en Ameland volgden in 2016.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *