Jantje Horn: 38 jaar in de Thuiszorg

HOLLUM – Jantje Horn uit Ballum neemt na 38 jaar afscheid van de thuiszorg. Samen met haar collega’s en teammanager Thuiszorg Het Friese Land Jeannette Klein Poelhuis keek ze in restaurant De Griffel terug op haar Thuiszorgtijd.

De teammanager had samen met de collega´s het ‘Zorgdossier’ van Jantje Horn zelf samengesteld. Allen hadden een bijdrage geleverd zodat het ‘Zorgdossier’ een terugblik, herinnering en een blijk van waardering is geworden. “Een eerbetoon aan een fijne collega,” sprak Klein Poelhuis de afscheidnemende toe.

Jantje Horn was werkzaam in de horeca toen haar in 1971 een betrekking bij de Thuiszorg werd aangeboden. Na overleg met haar man Anton stapte ze in die baan. Eerst was ze Bejaardenhelpster, daarna Gezinshelpster en tot slot Verzorgende B. Jantje Horn maakte de ontwikkeling in de Thuiszorg mee. Van een organisatie met betrekkelijk weinig regels (Jantje dreef ook wel eens de koeien naar de wei) naar een strak gereguleerd bedrijf. “Het was een leuke tijd en soms ook een verdrietige,” memoreert ze. “Ik heb in heel wat huisjes mijn voetstappen liggen. Het was fijn werk.” Ze besluit haar dankwoord aan haar teammanager en collega’s met de opmerking: “Positief ademen, dan kom je een heel eind.”

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *