Janke Nobel weer eerste kievitsei

BALLUM – Het is net als vorig jaar Janke Nobel uit Ballum die het eerste kievitsei op Ameland vindt. Donderdagmiddag 12 maart om 7 minuten over half 5, drie dagen eerder dan vorig jaar, vond ze het in de ‘lege miede’ ten noorden van Ballum. Nobel stuurde een SMS naar het centrale meldpunt van de kievitseiregistratie, zoals dit jaar voor het eerst de procedure is,  maar kreeg geen terugmelding. Het systeem werkt niet goed, meent ook vogelwachter Yme Brijker. Aan hem de eer om te controleren of het een vers eitje betreft. “Hij lijkt wel erg op het eitje van vorig jaar,” grapt Brijker. Nobels eerste ei doorstaat de lottertest met glans.

Janke Nobel was pas twee dagen op zoek naar een nestje. Donderdag liep ze net 20 meter het weiland in toen ze het eitje zag liggen. Het is een gelukstreffer, want ze maakt geen studie van het gedrag van de broedende kievit . “Ik heb er niet zoveel verstand van. Het is gewoon mooi om te lopen.” Uit handen van locoburgemeester Will Bakema ontving ze de oorkonde en het vinderslooon.

Het tweede kievitsei 2009 staat op naam van Bernhard Mosterman.

>>>zie hier hoe Antje & Betje eisoeke

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *