Jan Scheltema neemt afscheid Met Frisschen Moed

NES – Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de ijsclub 'Met Frisschen Moed' in Nes heeft Jan Scheltema afscheid genomen van het ijsclub bestuur en zijn taken neergelegd.

Scheltema was sinds 1983 actief binnen het bestuur van de vereniging en had onlangs aangegeven dat het na 35 jaar welletjes was en dat hij graag het stokje wil doorgeven aan de jongere generatie.

Gedurende deze lange periode heeft Jan als lokaal ijsmeester o.a. de toen nog voorkomende strenge winters meegemaakt waarin naast ons eigen eilander schaatsplezier ook de Elfstedentochten van ’85 – ’86 en ‘97 zijn verreden. Bij de eerste tekenen van Koning Winter stond Scheltema paraat met een verkennende blik en nam hij voorbereidende werkzaamheden ter hand om het aankomende ijs te prepareren. Tijdens het schaatsplezier maakte Jan, herkenbaar aan zijn witte dò'l, strakke rondetijden op de veegmachine. Jan was ook altijd aanwezig bij de ‘reizen naar het ijs’ in Heerenveen en Leeuwarden tijdens de ijsloze winters op het eiland. Jan Scheltema was een stille kracht, hield niet van de spotlights, immer aanwezig op de achtergrond waar je altijd op kon hem rekenen.

De vereniging zette Jan na afloop van de vergadering in het (winter) zonnetje en naast de lovende woorden overhandigde Sjoukje Schuurmans namens het bestuur een Multi Tool met inscriptie. Daarnaast werd een rondvlucht voor twee personen aangeboden en een bos bloemen completeerde het geheel.

Bron: IJsvereniging Met Frisschen Moed

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *