Isoleren van Ameland

Koopplein AmelandBUREN – De Amelander Energie Cooperatie organiseert een informatieavond over woningisolatie.

De avond is op woensdag 16 november om 20:30 uur in de Brouwershoeve aan de Willibrordusstraat 13 in Buren.

De AEC organiseert deze avond met als doel om Amelanders te helpen met energiebesparing. Deze avond is voor iedereen en deze actie is dus ook voor mensen die geen klant zijn van AEC. Het programma van deze avond is als volgt.

  1. Opening door AEC
  2. Uitleg door Fa. Schuil over isoleren van een woning
  3. Uitleg van AEC over financiering door AEC.
  4. Beantwoording van alle vragen.

Als er genoeg belangstelling is voor woningisolatie kan een isolatiebedrijf alle woningen in een aaneensluitende periode isoleren en op die manier kostenbesparend werken omdat wordt bespaard op de kosten van de overtocht en de verblijfkosten op Ameland.

Met de isolatie is een gemiddelde investering gemoeid van 2.000 euro tot 5.000 euro, afhankelijk van het type woning en de ouderdom ervan. Een realistische terugverdientijd van de investering is ongeveer 3 tot 5 jaar. De gasrekening kan met ongeveer 30% gaan dalen. Naast dit financiële voordeel ontstaat er meer comfort in het huis doordat de muren en eventueel de vloeren niet meer zo koud zijn. Dit alles met instandhouding van een goede ventilatie in de woning. Een bijkomstig voordeel is de mogelijke waardestijging van de woning door de isolatie. Het huis scoort beter in de energiewaardebepaling. Vochtproblemen worden voorkomen omdat het isolatiemateriaal blijft ademen. Er wordt 10 jaar garantie gegeven op het werk en de subsidieaanvraag regelt AEC voor u.

“Komt allen!” roept de AEC alle Amelander op.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *