Is een uitvaart op Ameland mogelijk?

LEEUWARDEN – Het regelen van een uitvaart is zeker geen pretje, maar het is daarentegen wel noodzakelijk. Natuurlijk zal iedereen een keer aan zijn of haar einde komen, het is dus kwestie om, voordat dit gebeurt, alles al klaar te hebben. Op deze manier hoeven jouw nabestaanden helemaal niets meer te regelen, terwijl ze ook geen geld hoeven te betalen. Dit is overigens alleen het geval als jij een uitvaartverzekering afgesloten hebt.

Uitvaart op het vaste land van Friesland

Je zou er voor kunnen kiezen om een uitvaart uit te voeren op het vaste land van de provincie Friesland. Dit kan onder meer gedaan worden met hulp van Meride, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Samenwerken met Meride is overigens wel erg handig, aangezien het meerdere uitvaartverzorgers heeft die jou kunnen helpen bij het regelen van de uitvaart. Dit zal jou een hoop stress en gedoe uit handen nemen. Op het vaste Friese land zijn er veel opties waar je begraven kunt worden, maar er zijn ook veel crematoria als je dit liever hebt. Je hebt bijvoorbeeld crematorium Noordoost Fryslân, wat gevestigd is in Dokkum. Bovendien zit in Marsum crematorium Andringastate en in Opeinde crematorium Wâldhôf. Daarnaast zijn er nog veel meer opties wat betreft het cremeren in Friesland. Natuurlijk is de keuze tussen cremeren en begraven helemaal jouw eigen, maar een voordeel van het cremeren is dat het goedkoper is dan het begraven. Desondanks heeft elke optie natuurlijk meerdere voor- en nadelen, wat je zou kunnen gebruiken bij het maken van jouw keuze.

Begraven op Ameland

Je kan natuurlijk ook gewoon begraven worden op Ameland, als dit jouw voorkeur heeft. De gemeente Ameland heeft namelijk meerdere begraafplaatsen waar dit mogelijk is. In het dorp Nes zijn er twee plaatsen waar je begraven kunt worden, deze heten Begraafplaats Bramenduinerpad en RK Begraafplaats aan de Kardinaal de Jongweg. Daarnaast hebben ook de dorpen Hollum en Ballum beide een eigen begraafplaats. In Hollum vind je een begraafplaats aan de Oosterlaan, terwijl de begraafplaats in Ballum aan de Smitteweg ligt.

– Advertentie – Twenty4Webvertising

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *