Irish Music Onder de Vuurtoren

HOLLUM – Vandaag is de laatste dag van het Ierse Muziek Weekend. “This year our line-up is the best ever,” zegt de Amelander Ier Paul Martin. Hij organiseert het jaarlijkse muziekweekend nu voor de vierde keer.

The Twangmen, Walter en Onno Kuipers en Marjolein Meijers samen met Paul Martin, krijgen gezelschap van een van de beste bands uit Schotland: The Box o’Bananas. Zij spelen vanmiddag met elkaar in wisselende samenstelling. Gisteren pakten ze ook de fiddle, trekzak en mandolien het stonden op het terras de mensen aan de tafeltjes en het langslopende en langsfietsende publiek te vermaken, wat het Amelander Shantykoor dat daarvoor had gedaan.

Het weekend staat bol van de prachtige Irish and Scottish ballads, met jigs, reels, bluegrass en Cajunen wie het wil horen en zien kan vanmiddag nog zijn kans grijpen. Zondagmiddag is namelijk de traditionele jam session middag, waar muzikanten met Iers op hun repertoire kunnen aanschuiven. De jamsession begint om 14.00 uur Onder de Vuurtoren.

>>> klik op de poster om het programma groot te zien

>>> lees hier meer over het Ierse Muziek Festival 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *