Intentieverklaring Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied 

ZOUTKAMP – Defensie ondertekent intentieverklaring Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied.

Woensdag 7 februari ondertekenen het ministerie van Defensie en Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) op feestelijke wijze de appendix Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied (DSWW). Dit vindt plaats op het terrein van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne, Strandweg 21 in Zoutkamp. Na de ondertekening wordt de verduurzaamde terreinverlichting van de Willem Lodewijk van Nassau Kazerne in gebruik genomen.

Om de lichtvervuiling te verminderen en  bewustwording en beleving van duisternis te bevorderen hebben op 29 oktober 2016 43 partijen de intentieverklaring Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied ondertekend. Het ministerie van Defensie onderschrijft de doelstellingen zoals verwoord in de intentieverklaring en neemt diverse maatregelen om de lichtuitstoot in het Lauwersmeergebied terug te dringen. Dit is onderdeel van het Defensie Energie en Milieubeleid (DEM). In het kader van het DEM zal het ministerie ook op andere militaire terreinen in het Waddengebied de mogelijkheden bekijken voor het terugdringen van de lichtuitstoot. Daarmee draagt zij bij aan het bevorderen van de duisternis, in de geest van de intentieverklaring.

lees hier ook over Darksky Werelderfgoed Waddenzee

lees hier meer over Dark Sky Park

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *