Inrijverbod gewijzigd

HOLLUM – Nog geen twee uur nadat Hollum er een inrijverbod bij kreeg werd de verkeerssituatie gewijzigd. Sinds 27 september 13.30 uur mag De Hagen niet worden ingereden vanaf de Bosweg.

Inrijverbod De Hagen
HOLLUM – De Hagen in Hollum heeft zijn inrijverbod. In april viel het besluit in de gemeenteraad en eind september is het bord geplaatst.
De maatregel is nodig vanwege verkeerschaos en parkeerproblemen bij de supermarkt C1000. Boodschappend publiek zet de auto zo dicht mogelijk bij de winkel. Het eigen parkeerterrein is op drukke winkeldagen te klein waardoor de klanten in de berm van De Hagen parkeren en een chaotische rijbaan van de straat maken.
De Hagen is verboden in te rijden vanuit de richting O.P.Lapstraat. Dit geldt ook voor fietsers.
Onwennigheid en tegengestelde verwijzingen brengen de verkeersdeelnemers vooralsnog in verwarring. Wie van het parkeerterrein van de C1000 vertrekt richting noorden, komt bij de uitrit het nieuwe bord niet tegen. Bovendien verwijst een vijf meter verderop staand blauw bord met pijl de auto’s in de verboden richting naar een parkeergelegenheid.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *