Inloopmiddag HRe-ketels

BALLUM – De duurzame gemeente Ameland houdt vanmiddag en vanavond een inloopdag waar belandstellenden kennis kunnen maken met de HRe-ketel.

De HRe-ketel, ook bekend als micro-WarmteKrachtKoppeling (micro-WKK) of thuiscentrale, is een volgende stap in efficiënter gasgebruik. Deze ketel levert naast de warmte die in huis nodig is ook elektriciteit. Bij gebruik van deze nieuwe ketel hoeft er in grote centrales minder elektriciteit opgewekt te worden. Daardoor levert de HRe-ketel een significante bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van kooldioxide (CO2). Om de HRe-ketel in de praktijk te testen zijn de Gemeente Ameland, GasTerra en Eneco een proef gestart waarbij 100 HRe-ketels op Ameland geïnstalleerd worden.

Vijfentwintig van die ketels worden geplaatst in woningen van het gemeentelijk woningbedrijf. De overige 75 komen terecht bij huisoudens die permanent op Ameland wonen. De informatiebijeenkomst is voor al die Amelanders die belangstelling hebben om voor een van de 75 HRe-ketels in aanmerking te komen.
De inloopmiddag/ avond is van 14.00 – 17.00 en van 19.00 – 22.00 uur in het Wantij te Buren.

>>> de website van Duurzaam Ameland is te vinden via de Links-pagina onder de D van Duurzaam

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *