Ingezonden – Zaalhockeyers nog niet onder dak

HOLLUM – Gemeente Ameland reageert op de veronderstellingen die op social media gedaan worden over het hockey op het eiland. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Zaalhockeyers nog niet onder dak

Gemeente begrijpt wens eigen trainingsveld

Sinds enige tijd wordt er op Ameland serieus gehockeyd, zowel door kinderen als volwassenen. De hockeyers hebben zich nog niet georganiseerd, maar trainen wel geregeld. Nu het winter wordt, willen de hockeyers gebruikmaken van de sporthal in Nes. In principe is iedereen daar welkom. Nu blijkt echter dat de vloer van de sporthal ernstig beschadigd wordt door de hockeysticks.

De sticks maken groeven in de toplaag van de vloer. De gemeente kan daarom geen toestemming meer geven voor gebruik van de sporthal.

Ameland is bij uitstek een sporteiland. De gemeente is dan ook blij dat er zoveel enthousiasme is voor hockey. Dat de sporthal niet geschikt blijkt te zijn is een enorme tegenvaller.

De sporthal in Nes is, net als die in Hollum, voorzien van een vloer met een toplaag die bedoeld is voor bewegingsonderwijs. Allerlei sporten kunnen erop, maar voor hockey is de toplaag niet geschikt. Dat heeft de leverancier van de vloer duidelijk verklaard en het blijkt ook uit de beschadigingen die in korte tijd zijn ontstaan. Dat zijn geen zwarte strepen die weggepoetst kunnen worden, maar groeven die blijvend zijn. Veel andere gebruikers van de sporthal hebben de beschadigingen gezien.

Doorgaan met hockey in deze zaal betekent dat de vloer in korte tijd onbruikbaar wordt voor andere sporters. Vervolgens zou er een nieuwe toplaag aangebracht moeten worden. Dat kost veel geld en maakt de sporthal lange tijd onbruikbaar. De nieuwe toplaag is bovendien net zo kwetsbaar als de huidige; het probleem is met een nieuwe toplaag niet opgelost. Zaalhockey is alleen mogelijk in sporthallen met een andere, hardere vloer, maar die is minder geschikt voor het huidige gebruik.

De hockeyers hebben ruimschoots de gelegenheid gekregen om met zachtere sticks of sokjes om de stick te experimenteren. Dat heeft tot nu toe niet geholpen; de beschadigingen blijven ontstaan. Daarom heeft de gemeente na diverse pogingen het zaalhockey op deze vloer helaas moeten beëindigen. De hockeyers kunnen terecht in de sporthal op Klein Vaarwater, die een harde vloer heeft. Deze zaal heeft echter niet de juiste afmetingen voor wedstrijden.

De hockeyers willen graag een goed veld, binnen of buiten, waar ze regelmatig kunnen trainen. De gemeente begrijpt deze wens maar heeft zelf geen sportvelden in de aanbieding. Alle velden zijn momenteel verhuurd aan andere sportclubs. Ook zijn niet alle velden geschikt voor hockey. Wel wil de gemeente graag met de hockeygroep in gesprek blijven om te onderzoeken wat wél mogelijk is.

Gemeente Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *