Ingezonden – Waar blijft De Stelp

HOLLUM – Helma Kolk wil weten hoe het met De Stelp komt. Is daar nog wel geld voor? Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Waar blijft De Stelp?

Naar aanleiding van de flyer die wij in de bus kregen van het gemeentelijk woningbedrijf wil ik hier graag een reactie op geven.

Wij zien hier op een wethouder die het heel goed voor mekaar heeft gemaakt. Maar ja, dan moet wel de meerderheid van de raad ermee instemmen en dat is zoals de situatie nu ligt niet zo moeilijk voor hem.

Prachtige projecten staan erop stapel. Zeker, het is nodig deze woningbouw, niets mis mee. De gronden zijn allemaal aangekocht, dus men kan beginnen.

Maar ja, nu blijft toch de vraag, waar blijft in dit verhaal het bouwen van De Stelp? Hier moet men schrapen om het geld bij elkaar te krijgen. Terwijl je in de flyer ziet dat de raad het fiat aan de bouw van de huizen heeft gegeven, dus er is geld zat om de woningen te bouwen.

Maar voor De Stelp moet men de financiering nog steeds rond krijgen. Hebben vooral de jongeren wel in de gaten dat deze generatie Ameland mede heeft opgebouwd en groot gemaakt, waar ook zij nu de vruchten van plukken. Dat de ouderen nu toch wel in de verdrukking komen, omdat het geld nu anders besteed wordt? Dit geld kan je maar 1 keer uitgeven. Het brengt voor onze ouderen veel onrust met zich mee, want uiteindelijk zou de nieuwe Stelp al bijna klaar moeten zijn. Was dit een overmoedig besluit of moeten ze nu weer afwachten en inleveren en afwachten?

Helma Kolk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *