Ingezonden – Verkoop losse appartementen

HOLLUM – AmelandEén maakt zich zorgen over de verkoop van losse appartementen in een voormalig groepsverblijf. Hoe hou je dat tegen?

Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Verkoop losse appartementen

AmelandEén maakt zich zorgen over de verkoop van losse appartementen in een voormalig groepsverblijf Buren.

Onlangs werd ons bekend dat de appartementen in het voormalig groepsverblijf Kraaiennest in Buren voor hoge bedragen los in de verkoop zijn gekomen. Deze ontwikkeling vindt AmelandEén zorgelijk.

Grote partijen kopen recreatiepanden op, renoveren deze en in dit geval bouwen ze ze om tot meerdere appartementen. Na een korte periode in de verhuur worden ze nu losstaand in de verkoop gebracht. Naast dat dit een versnippering van eigenaren binnen één gebouw veroorzaakt blijkt nu ook dat de appartementen mogelijk gekocht worden zonder dat deze weer in de verhuur komen. Een onwenselijke situatie wat AmelandEén betreft omdat dit de leefbaarheid in het dorp niet ten goede komt.

Er wordt op deze manier veel kapitaal verdiend wat grotendeels niet terugvloeit naar het eiland. Daarnaast komen de appartementen veelal leeg te staan omdat het niet verhuurd wordt maar slechts als privé-vakantieappartement gebruikt. Juist in de dorpskernen is dit niet wat je wilt.

We zijn ons bewust van het feit dat deze ontwikkeling moeilijk tegen te gaan is. Toch willen wij met het oog op de toekomst het college vragen wat wij hier tegen kunnen doen.

Fractie AmelandEén

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *