Ingezonden -Taalgebruik Ameland/ DenHaag

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Taalgebruik Ameland/ DenHaag

In de maandag j.l. (12 december) gehouden raadscommissievergadering in de gemeente Ameland deed zich een opmerkelijk voorval voor.

Er was al lange tijd gesproken over het eindrapport OPP, waarna burgemeester De Hoop het woord nam en vertelde onder meer dat hij in DenHaag een ander taalgebruik hanteert dan hij hier op Ameland doet. Het had dan ook allemaal te maken met de veerbootvertragingen, het OPP en de contacten hierover met "Den Haag".

Ik vraag me nu af wat voor taal er dan het afgelopen jaar is gesproken in de stuurgroep en commissie die zich onder auspicien van de procesbegeleider bezig hielden met het OPP.

Hebben de eilanders op de beide bijeenkomsten afgelopen zomer geen klare taal gesproken?

Of ligt het eraan dat ze de "haagse taal" niet beheersten.

Ze hebben toen in ieder geval wel te kennen gegeven dat ze een betrouwbare dienstregeling wensten.

Dinsdag 13 december is op de gehouden informatieavond van het OPP gebleken dat niemand van de aanwezigen akkoord ging met het invoeren van de zogenaamde 'knip' in de dienstregeling.

Wel was het merendeel van de eilanders die aanwezig waren vóór de invoering van een 5-kwartiersdienstregeling.

Hopelijk komt er nog een herziening van het eindadvies OPP dat een, wat mij persoonlijk betreft, anderhalfuursdienstregeling oplevert, zodat vakantiegangers 'zonder taalbarrieres', maar wèl met een betrouwbare dienstregeling naar Ameland kunnen reizen.

Jaap Bruin

Badweg 11

Hollum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *