Ingezonden – Solidariteit

HOLLUM – PvdA Ameland laat weten solidair te zijn met het inititatief van Terschellingers om in Leeuwarden een alternatief voor het gesloten Ronald McDonaldhuis te openen.

Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Solidariteit

Onlangs stond in de LC een artikel over het burgerinitiatief van een aantal Terschellingers om in de omgeving van het MCL een logeerhuis op te zetten. Dit logeerhuis dat als alternatief moet gaan dienen voor het gesloten Ronald McDonaldhuis, moet familie van een eilander MCL patiënt opvangen en de nodige rust en privacy geven. Een geborgenheid die vaak niet gegeven kan worden in hotelkamers en B&B’s.

Ook met zich meebrengende kosten, al dan niet te declareren bij de verzekeraar, kunnen een drempel zijn.

De gemeente Terschelling stelt een subsidie van ca. € 12.000 op jaarbasis beschikbaar voor dit nobele burgerinitiatief.

Met pijn in het hart moeten wij vaststellen dat de andere eilanden, dus ook Ameland, het tot nu toe laten afweten. Na sluiting van het Ronald McDonaldhuis zaten de eilanden wel op één lijn, begrijpelijk want alle eilanden maakten in het verleden gebruik van het huis.

Wat zou het toch mooi zijn om als gezamenlijke eilanden je onderlinge solidariteit te tonen door ook een subsidiebijdrage te leveren en het “Terschellinghuis” om te dopen in het “Eilandhuis”!

PvdA Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *