Ingezonden – Reactie op VvE Boomhiemke

HOLLUM – Jan Dekker verbaast zich over de problemen die de VvE Boomhemke heeft met het geluid van vliegtuigjes die vliegen op vliegveld Ballum. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Reactie op een schrijven van de Vve Boomhiemke

Ik heb met verbazing de reactie van de VvE Boomhiemke gelezen die bij monde van hun voorzitter, de heer Stefan Renkema, aangeeft dat de vele vliegbewegingen overlast op het park veroorzaken. 

Het vliegveld is in 1957 officieel aangewezen als openbaar nationaal luchtvaartterrein. Reeds voor de oorlog werd het stuk land al incidenteel gebruikt als landingsstrip voor hulpdiensten en heeft als zodanig tot op de dag van vandaag een belangrijke sociale en economische functie in de Amelander gemeenschap.

Wij hebben al 33 jaar een vaste plaats op camping Roosdûnen pal naast het vliegveld!

Voor ons is het geluid van stijgende en landende vliegtuigjes dus niets vreemds, in tegendeel het klinkt voor ons vertrouwd in de oren en geeft op geen enkele wijze overlast. Toen wij hier kwamen in 1986 waren wij ons dan ook zeer bewust dat een landend en startend vliegtuigje lawaai veroorzaakt en het was ook niet zo moeilijk te bedenken dat dit in de loop der jaren niet minder zou worden.

Als wij thuis, in Elburg, op ons terras buiten zitten geeft een hoog in de lucht brommend vliegtuigje ons een soort van Ameland gevoel, klinkt zelfs vertrouwd.

Zo’n schrijven van de VvE geeft mij wel een soort van déjà vu gevoel zoals hier op de Veluwe ook regelmatig aan de orde is maar dan niet met kleine vliegtuigjes.

Mensen uit het westen kopen in het buitengebied, waar ook nog landbouw en aanverwante bedrijven zitten een leuk boerderijtje. Een boer mag in bepaalde periodes mest uitrijden op zijn land en dan zijn de poppen aan het dansen.

Want stront stinkt en dat past niet bij hun idyllisch beeld van het platteland, dus bezwaar maken procederen etc etc. 

Niet van te voren kunnen bedenken dat dit een normaal verschijnsel is op het platteland en ook de bewoners van Boomhiemke hadden dit van te voren toch ook kunnen bedenken dat een landend en startend vliegtuigje te horen is in plaats van toch in de nabijheid van een vliegveld een zomerhuis aan te schaffen. Niet aan gedacht zeker? Maar vervolgens dan wel hun probleem bij B&W van Ameland neerleggen om alsnog de zaken naar hun hand proberen te zetten?

Ik mag hopen dat B&W “de poot stijf houden”!

Jan L Dekker

Roosdunen

Lees hier Huisjeseigenaren Boomhiemke willen beperking vliegbewegingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *