Ingezonden – Overstapdag in Dokkum

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme inzendingen worden niet geplaatst.

Onlangs heeft de actiegroep Red De Sionsberg in Dokkum in het voormalige VVV kantoor op de Fedze 13 een Pop-up Store geopend waar mensen over kunnen stappen naar ziektekosten verzekeraar DSW of Beterdichtbij (een kombinatie verzekering van DSW en a.s.r) Op zaterdag 13 december is het precies drie jaar geleden dat Red De Sionsberg een groot volksprotest tegen de sluiting van De Sionsberg organiseerde, waarbij meer dan 21.000 handtekeningen binnen een week werden verzameld. Daarom heeft de actiegroep zaterdag, 13 december,  uitgeroepen tot Friese overstapdag. Deze overstapdag zal ondersteund worden met diverse acties.  Juist nu de vrije artsen- en ziekenhuiskeuze door de grote zorgverzekeraars de nek wordt omgedraaid, is het van belang dat inwoners van onder andere de regio Noord Oost Friesland hun stem laten horen, door over te stappen naar een verzekeraar die wel vrije artsen en ziekenhuis keuze willen behouden.

Deze verzekeraars hebben de visie dat zorg dicht bij de mensen hoort en steunen Red De Sionsberg en de bevolking in hun streven De Sionsberg een goede doorstart te geven.

Red De Sionsberg roept de bevolking van (de regio NO)  Friesland op om massaal over te stappen naar bovengenoemde betrouwbare verzekeraars. Niet de grote verzekeraars bepalen wat er gebeurt in het zorg landschap, maar U bepaalt dat door de keuze van een verzekeraar met de juiste visie op zorg. Overstappen is zonder risico, er is geen medische selectie.

De hele maand December is de Pop-up store op de Fedze 13 geopend voor overstappers, maar op zaterdag 13 december zullen extra mensen aanwezig zijn om u voor te lichten en goed advies te geven. Red De Sionsberg roept u op om uw stem weer te laten gelden in actie te komen voor De Sionsberg door over te stappen. 

Actiegroep Red De Sionsberg

Tel. K.Martens                      0519-220911

Tel. Anke Bijlsma                  0519589659

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *