Ingezonden – Ouderenzorg op Ameland

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. Inzendingen die anoniem worden gestuurd worden niet geplaatst. In het uiterste geval kunnen de stukken geplaatst worden zonder dat de naam er bij wordt vermeld.

Ouderenzorg op Ameland

De toekenning van de uitvoering van de ouderenzorg op Ameland zit in de beslissende eindfase. De resterende drie partijen hebben hun finale aanbieding in handen gelegd van de curator, die nu samen met de zorgverzekeraar en vangnetstichting moet beslissen welke organisatie de ouderenzorg op Ameland op zich mag nemen.

Eén van de kanshebbers is de Zorg Coöperatie Ameland (ZCA), een bundeling van Amelander initiatiefnemers, oftewel voortgekomen uit de Amelander samenleving en dus een breed maatschappelijk draagvlak kennend.

In Haagse kringen wordt constant gehamerd op zelfredzaamheid en participatie, de ZCA sluit hier in mijn ogen naadloos op aan.

Tot nu toe heeft de gemeente zich op de vlakte gehouden en zich beperkt tot het uitdragen van een eigen visie op de Amelander ouderenzorg, gelukkig onderschreven door alle politieke partijen. Deze visie en het eilander initiatief van de ZCA bijten elkaar niet, sterker nog ze horen bij elkaar!

Ik ga er vanuit dat de curator de aanbiedingen op hun juiste waarde weet te schatten en oog heeft voor het eilander initiatief.

Nes,

Tonnie Overdiep

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *