Ingezonden – Mijn plek, dan ook mijn handicap

HOLLUM – Klaas Koning, Amelandganger die slecht ter been is, constateert misbruik van gehandicaptenparkeerplaatsen. Met "Neem je mijn plaats, neem dan ook mijn handicap" houdt hij foutparkeerders een spiegel voor. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Neem je mijn plaats, neem dan ook mijn handicap

Ja ook wij weer op Ameland. Mijn naam (Manke Nelis) zegt in principe genoeg. Ik ben namelijk zeer slecht ter been en in bezit van een gehandicaptenparkeerkaart (GHPK. We kwamen afgelopen week bij de strandopgang van Nes maar helaas er zijn vier GHPK-plaatsen waarvan twee niet te gebruiken waren, want daar stonden de fietsen tien rijen dik.

Eén plaats was in gebruik van een mindervalide. Maar voor ons reed een Capture die geparkeerd werd op de enige overgebleven GHPK-plaats. Er kwam een stel uit, midden 30, lachend. Ze rommelden wat in het dashboardkastje en legden iets op het dashboard. Wij kijken, was het een pasje Geneeskundige Hulp. Zij lachend de strandopgang op, even later zaten ze in het paviljoen aan een drankje.

Deze plaatsen zijn daar niet voor bestemd, als het een arts in zijn vrije tijd was is, dan is het zeer onbeschoft. Eigenlijk wens ik hun mijn handicap toe. Je neemt mijn parkeerplaats neem dan ook mijn handicap. Wij zijn nu twee weken op Ameland en zien vaak dat er auto's zonder GHPK staan op plaatsen die bestemd zijn voor houders van een GHPK. In Hollum zelfs een die dwars op twee GHPK-plaatsen stond. Ook bij de andere opgangen gebeurt het en niet te vergeten op de Pier bij ophalen en brengen.

Bij de Jumbo waren er eerst twee plaatsen nu nog maar één. Reactie van de Jumbo was: er waren klachten dat er twee plaatsen voor GHPK waren en dat ze er daarom nu nog maar één hadden. Controle, boete 370 euro??? Pakkans is klein. 0800-8844 bellen is zinloos, want de kans dat je een agent op Ameland te pakken krijgt is klein. Ik kwam niet verder dan Dokkum.

Mvg,

Klaas Koning

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *