Ingezonden – Met de Wensambulance naar Ameland

HOLLUM – Peter de Boer bedankt iedereen die meewerkte aan het bezoek met de Wensambulance van zijn zieke zus aan Ameland. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Met de Wensambulance naar Ameland, de parel van onze Waddenzee!

Doordat mijn oudste zus Wies ernstig ziek is en aangaf nog eenmaal naar ons eiland Ameland te willen, opperde ik het idee van een reis met de wensambulance te maken. Hierop volgend heb ik via e-mail contact gelegd met Wensambulance Twente en het verhaal voorgelegd.

Ik ontving bericht terug dat de wens zeker mogelijk was. We hebben de wens daadwerkelijk op 4 december kunnen realiseren. De Wensambulance met Marion, Margreet en Hilli arriveerde om 08.45 uur bij het huis van mijn zus Wies en zwager Derk. Na de nodige voorzorg zijn mijn zus, zwager en ondergetekende toen samen met de verpleegkundigen aan de reis naar Ameland begonnen. We waren ruim op tijd rond 11.00 uur in Holwerd bij de boot voor de overtocht van 11.30 uur. Leuke bijkomstigheid was dat al snel duidelijk werd dat de familie via de WhatsApp groep de reis heeft kunnen volgen. We plaatsten regelmatig foto’s. Tijdens de overtocht hebben we even bij onze koffie genoten van onze lunch aan boord.

Rond 12.15 uur reden we de parel van de Waddenzee op. Rijdend op het eiland werden veelvuldig, hoe kan het ook anders, door gemoedelijke Amelanders en vast ook wat familie gegroet. De eerste stop was het kerkhof bij de hervormde kerk alwaar onze ouders temidden van een groot deel van onze familie van vaders kant te ruste zijn gelegd. We reden met de rolstoel over het schelpenpad het kerkhof op en namen ruim tijd om bij het graf van vader (†1983) en moeder (†1992) stil te staan. Hierna zijn we weer naar de ambulance gegaan en via de boerderij waar vroeger tante Aafke woonde naar de volgende stop gereden.

Dat was de vuurtoren van Ameland. Aan de voet van de vuurtoren ligt tevens het huis waar mijn zus (en volgende zus) werden geboren. Hier hebben we de nodige aandacht aan besteed en nog gesproken met de huidige bewoners. Hierna zijn we doorgereden naar het strand ter hoogte van Beachclub The Sunset, dat eigenlijk nog gesloten was. Gelukkig hadden we met de manager geregeld dat de strandrolstoel buiten stond waardoor deze door ons naar believen gebruikt kon worden. We hebben hier wat langer stilgestaan en lekker genoten van het zicht op en het geruis van de zee.

Na deze frisse stop zijn we weer verder gereden op zoek naar een warme versnapering, we zijn toen doorgereden naar hotel de Amelander Kaap voor een lekkere kop koffie. Bij aankomst zagen we het hotelpersoneel druk aan het werk dus we dachten dat zit wel snor. Bij binnenkomst sloeg mijn enthousiasme om in een domper want het hotel bleek tijdelijk gesloten. Toen de receptie echter zicht kreeg op de Wensambulance bleek het restaurant dus wel geopend. Koud en blij als we waren namen we plaats bij het heerlijke haardvuur en genoten van onze koffie en thee en versnaperingen en kwamen weer lekker op temperatuur.

Toen we ons weer in de ambulance hadden genesteld zijn we voor mijn zus nog even door de dorpen Ballum en Nes gereden. Daarna reden we ruim op tijd de pier op en zijn we zelfs nog even doorgereden naar de kop van de pier om wat foto’s te maken van de ondergaande zon. Om 17.00 uur maakten we de terugtocht naar de vaste wal.

Op verzoek van mijn zwager en zus en als dank voor deze fantastische dag zijn we halverwege de thuisreis nog even lekker in een hotel gaan eten. Na het eten was de tijd aangebroken van het laatste deel van de reis, de terugreis naar Deventer.

Hoewel enigszins vermoeid was mijn zus erg dankbaar en blij dat ze dankzij de Wensambulance toch nog een keer van ons familie eiland Ameland heeft kunnen genieten.

Ik wil deze brief eindigen met een woord van dank, vooral namens mijn zwager en zus. Bij deze willen zij een ieder die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze reis van harte bedanken. Daarnaast een speciaal woord van dank aan Tom van Beachclub The Sunset voor het geheel belangeloos meewerken op zijn vrije dag, Gerda van Fletcher hotel Amelander Kaap voor de gastvrijheid van het hotel en de heerlijke traktatie, Wagenborg Passagiersdiensten die de overtocht sponsorde en hierdoor mede mogelijk heeft gemaakt en tot slot De stichting Twentse Wensambulance, voor het plannen van de reis, het beschikbaar stellen van de Wensambulance en de personeelsinzet (Marion, Margreet en Hilli, jullie waren in een woord geweldig!)

Peter de Boer

Deventer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *