Ingezonden – Levensader van Ameland

HOLLUM – Tonnie Overdiep schrijft over de levensader van Ameland, de vaargeul tussen Holwerd en het eiland. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Levensader van Ameland

Volgens berichten in de media wordt er in 2023 vanwege natuurwetgeving minder gebaggerd in de veerbootroute naar Ameland. Het directe gevolg: minder afvaarten van de veerdienst.

De eerste reacties geven aan dat dit grote gevolgen zal hebben voor de economie op het eiland. Logisch, minder afvaarten, minder bezoekers en dus minder brood op de plank. Ook de werkgelegenheid zal een knauw krijgen en de gemeente zal minder toeristenbelasting gaan vangen.

Een ander aspect wat tot nu toe onderbelicht blijft zijn de sociale gevolgen. Op het eiland wonen ca. 3600 mensen die regelmatig gebruik moeten maken van de levensader, de veerdienst. Denk aan mensen die hun werk op de vaste wal hebben, scholieren en studenten die voor hun studie naar de vaste wal moeten, mensen die vanwege gezondheidsproblemen regelmatig naar het ziekenhuis moeten, winkelend publiek. Maar vergeet ook de sportverenigingen niet, die in competitieverband naar de vaste wal moeten, de bezoeken in de privésfeer en de bevoorrading. Allemaal zaken die mede het sociale hart van Ameland bepalen.

Mocht de politiek het natuurbelang boven het maatschappelijke belang laten prevaleren, besef dan dat u een onverantwoorde inbreuk pleegt op de leefbaarheid van de samenleving van Ameland.

Nes,

Tonnie Overdiep

⇒ lees hier Stoppen baggeren vaargeul niet aan de orde

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *