Ingezonden – Journalistiek

HOLLUM – Tonnie Overdiep schrijft over journalistiek en over de informatieavond over De Nieuwe Stelp. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Journalistiek

Dinsdagavond 10 september bezocht ik de bewonersavond over de Gebiedsvisie van de nieuwe Stelp. Het was een druk bezochte avond en alle dorpen waren volgens mij goed vertegenwoordigd. Namens de pers was Persbureau Ameland aanwezig, alsmede de LOA.

De aanwezigen kregen tekst en uitleg van de gemeente, de architecten en Kwadrant. Jammer genoeg kon men nog geen concrete invulling van de plannen geven omdat het Programma van Eisen (o.a. kamergroottes e.d.) nog steeds niet gereed is. De zorgverlener Kwadrant staat hiervoor aan de lat en zegde toe dat in november van dit jaar gaat gebeuren. Rijkelijk laat dunkt me, maar beter laat dan nooit, een nieuwe Stelp moet er komen!

Kwadrant gaf wel inzicht in het benodigde aantal appartementen en was ook duidelijk over de plek waar volgens hen de zorg voor nu en de toekomst het beste uit de verf komt, namelijk de nieuwe locatie. Mocht de vergrijzing nog grotere vormen gaan aannemen en dat is niet onwaarschijnlijk, dan kan er ook nog gekeken worden naar andere locaties op het eiland, aldus Kwadrant.

In mijn ogen was het een informatieve avond, vooral voor hen die de plannen nog niet kenden, daarnaast was er sprake van een positieve sfeer.

Toen ik later het verslag op Persbureau Ameland las, had ik het idee dat ik bij een andere bijeenkomst was geweest. PA deed voorkomen dat het een goed geregisseerde avond was met een applausmachine bestaande uit gemeentelijke vertegenwoordigers, mensen van de ontwikkelgroep en mensen die annex zijn aan Kwadrant. PA zat op de voorste rij en heeft daardoor misschien geen goed beeld gehad van de bezoekers, maar ik heb vooral mensen gezien die betrokken zijn bij de zorg op het eiland.

Journalistiek mag best een beetje getint zijn, maar de werkelijkheid moet geen geweld aan worden gedaan.

Nes,

Tonnie Overdiep

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *