Ingezonden – Economisch sterke kust

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. Inzendingen die anoniem worden gestuurd worden niet geplaatst. In het uiterste geval kunnen de stukken geplaatst worden zonder dat de naam er bij wordt vermeld.

Economisch sterke kust

Onder deze titel heeft het kabinet Rutte zijn zoveelste natuuronvriendelijke besluit genomen. Om af te komen van betuttelende overheidsregels mag Nederland meer gaan bouwen in en rond het duingebied.

Het Rijk heeft in zijn opperste wijsheid besloten dat bouwen in de kuststrook mag als er maar voldoende ruimte blijft voor het stuiven van zand in het duin en op het strand. De provincie en gemeenten moeten zelf hun eigen, planologische regels in deze vaststellen. Over de natuurwaarden van strand en duin wordt met geen enkel woord gerept.

Ziet u het al voor u, onze prachtige ruime stranden en duinen op de Waddeneilanden volgebouwd met strandhuisjes, kiosken, paviljoens en wie weet hotels? Oude tijden herleven zullen sommigen (de Steinvoortes en Scheltema’s)  zeggen, melancholisch terugdenkend aan hun in de zee verdwenen hotels.

De economie van de eilanden drijft op de natuur en de rust en ruimte die daarbij horen. Handen af van onze maagdelijke kustgebieden!

Tonnie Overdiep

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *