Ingezonden – Brief ABA aan CDA Ameland

HOLLUM – Algemeen Belang Ameland laat van zich horen middels een open brief aan de Amelanders en de partij stuurde eerder al een brief naar CDA Ameland. Met het naar buiten brengen van de brief van 29 april aan het CDA en het pamflet wil ABA "antwoord te geven op meerdere vragen die rondzingen."

"Bijlage: Uitnodiging aan Bestuur en Fractie van het CDA.

Hollum, 29 april 2014

Aan: Bestuur en Fractie van het CDA,

Gistermiddag hebben wij uit de pers vernomen dat de coalitie nog niet rond is en dat dit nog een week zal kunnen duren. Dat het niet vlot gaat dat is ons al enige tijd duidelijk. Het geeft ook aan dat het een vorm is van gedwongenheid en niet vernieuwend zoals de kiezer dat op 19 maart 2014 heeft uitgesproken.

Het heeft ook gevoeld als een dolksteek in onze rug zoals het CDA haar mening heeft gegeven bij de informateur, op basis van, wat nu blijkt, een meerderheidsbesluit binnen uw partij van voor de verkiezingen dat men niet met ons in een coalitie zou stappen. Is dit ook niet een vorm van kiezersbedrog? In het belang van Ameland zijn we bereid hierover heen te stappen.

Door onze voorzitter zijn voor de verkiezingen stappen gezet om te komen tot een verbeterde relatie tussen de beide lijsttrekkers. Schijnbaar is niet alles weggenomen in die gesprekken, dit in tegenspraak tot de loffelijke bedankjes die onze voorzitter voor het initiatief en het verloop van de gesprekken heeft gekregen. Het lijkt op koudwatervrees om te wijzigen in een coalitieverband met andere spelers.

U staat nu op een punt om een besluit te nemen over een coalitieverband met Am’82. Dit zou een moment kunnen zijn om deze zaken  nog eens te relativeren en op basis van voortschrijdend inzicht te overwegen of een andere, vernieuwende weg ook beter is voor Ameland en die een weergave is van de wens van de kiezer. Het spreekwoord: “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald “ zou hier van toepassing kunnen zijn.

Een brede coalitie van CDA, ABA, P v/d A en VVD zou een goede mogelijkheid zijn en geeft een brede basis voor datgene wat de komende jaren op ons afkomt. Met name uw partij heeft hiervoor de sleutel. Wij doen dan ook een dringend beroep op u om met ons en anderen hierover in gesprek te gaan.

Wij zijn graag bereid om dit mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur en fractie ABA,

voor deze, G.J. Vloedgraven, voorzitter."

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *