Ingezonden – Belangrijke stap

HOLLUM – Algemeen Belang Ameland stuurt een ingezonden brief richting alle Amelanders, waarin we zij aangeven dat maandag 23 november een belangrijke stap gezet moet worden m.b.t. de voortgang van de plannen voor de ouderenzorg op ons eiland.

Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Belangrijke stap

Beste medebewoners, Beste Amelanders,

Het is nu of nooit!

Maandag 23 november a.s. neemt de Gemeenteraad van Ameland een beslissing over de nieuw te bouwen Stelp 2.0. De plannen zijn de afgelopen jaren veelvuldig besproken, bekritiseerd en gewogen. Kort samengevat ligt er nu in grote lijnen een toekomstbestendig en realistisch plan voor de ouderenzorg op ons eiland.

Deze ontwikkeling is niet alleen goed voor de ouderenzorg, ook de sportieve, sociale en welzijnsaspecten krijgen een boost. Een goede stap in de richting van wat altijd het doel is geweest: ´Een leven lang op Ameland, tenzij. . . . . ´.

Dit unieke project zorgt straks voor een veelzijdige locatie waar onze hele gemeenschap iets aan heeft. Maar, het staat nog niet. Er is goede hoop op subsidies en andere gelden vanuit het Rijk en of de Provincie.

Zo heeft de Friesland Zorgverzekeraar eerder een toezegging gedaan van 1,3 miljoen euro voor dit project, mits er voor het eind van dit jaar een beslissing komt om door te gaan.

Kortom, het is tijd om op de ingeslagen weg door te gaan met dit plan!

Niemand wil straks bij opa en/of oma op bezoek op het vasteland.

Namens de fractie:

Algemeen Belang Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *