Ingezonden: Ameland, Corona, Angst en Leven

HOLLUM – Heleen van Meurs schrijft een open brief aan alle Amelanders en geeft een virtuele knuffel aan het eind. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Ameland, Corona, Angst en Leven

Lieve Amelanders, eilanders, gasten eigenlijk iedereen.

Corona!

Het virus heeft en houdt ons allemaal in zijn greep.

Waar we met z’n allen voor op moeten passen is dat de angst niet gaat regeren. Het coronavirus raast over de wereld en ik denk ook al op Ameland. Aangezien er niet of nauwelijks getest wordt weten we het gewoon niet. Gelukkig doen we met z’n allen ons best om elkaar niet te besmetten. Moeten we ook zo vol houden, hoor.

We moeten niet de illusie hebben dat we de dans volledig kunnen en zullen ontspringen als we Ameland afsluiten van de wereld. Ook wij zullen er op een gegeven moment blootgesteld worden aan. Als dat nu kan in het goed bedachte systeem van gecontroleerde verspreiding dan liever nu dan plots in juni als de wereld weer (normaal) zijn gewone gang zal gaan.

Er wordt luid geroepen dat gasten, huisjeseigenaren, eigenlijk iedereen, niet naar Ameland mag komen. Gasten die er wel al zijn worden soms voor moordenaar uitgemaakt. Dit kan toch echt niet.

Eenieder die de keus heeft gemaakt toch naar Ameland te komen, heeft daar op dit moment vast een reden voor! Voor sommigen is dat een gezondheidsreden en voor anderen een financiële (je zal maar bv. €1200.00 gespaard en betaald hebben en vervolgens niets kunnen terugkrijgen). Anderen komen misschien omdat ze in een flatje driehoog achter wonen en zo langzamerhand gek worden van alle beperkingen. We weten het niet.

MAAR Ameland is ingericht voor +/- 50.000 gasten die zelfs als ze er allemaal zijn nog ruimte overlaten want zelfs dan kom je op sommige plekken niemand tegen!!!!!!

Als iedereen zich houdt aan de regels opgesteld door de politiek en er komen toch een aantal gasten naar ons eiland wat kan er dan misgaan? Men komt echt niet massaal, dat is wel over na de strandtafrelen van twee weken geleden aan de Noordzee kust.

De woorden van Dhr. Prosperi (VVV Ameland) kunnen negatief uitgelegd worden maar ook positief! De man meldt dat als u had geboekt en niet kunt/wilt annuleren kom dan gewoon maar ga niet nu nog boeken. Netjes toch?

Iedereen gaat gebukt onder de omstandigheden van nu, met name de mensen die hun centjes verdienen aan het toerisme. We kunnen alleen maar hopen dat we met zijn allen deze crises te boven komen en letterlijk en figuurlijk overleven!!!

Laten we vooral respect blijven houden voor elkaar en dan bedoel ik echt voor iedereen!!!!! Ook de mens, die men waarvan men denkt dat hij hier niets te zoeken heeft!!!

Laten we proberen met elkaar het leven zo positief mogelijk te leven, binnen de mogelijk heden die we hebben.

Blijf allemaal gezond en houd het hoofd koel en boven water.

Voor iedereen een dikke virtuele knuffel van mij,

Heleen van Meurs.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *