RSS
Zoeken

Ingezonden - Zorgen om de hond

Geplaatst op: 03 augustus 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

HOLLUM - Sietske Boukema ziet teveel honden in een hete auto. Ze maakt zich zorgen om de huisdieren. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Zorgen om de hond
Wij komen regelmatig op Ameland en zien vaak auto's met achterin honden in de volle zon, ingesloten door bagage dus nauwelijks eigen ruimte, wachtend op de veerboot. 

Dus deze honden hebben dan al een vreselijke rit achter de rug.  
Eenmaal op de veerboot staan ze,als ze pech hebben, weer in de volle zon. 
Zou het mogelijk zijn om hondenbezitters op de boot hier op te attenderen, vaak is men zich hier niet van bewust. 
Ik heb mensen daarop wel eens gesproken, maar soms krijg ik wel eens de reactie waar ik mij mee bemoei.

Laatst nog een golden retriever achterin bij de koffers in een soort krat waar de hond amper zijn hoofd kon optillen, laat staan rechtop zitten, dus alleen liggen was de optie en dan ingesloten door bagage dus geen ventilatie die daar sowieso niet is en ook nog in de volle zon. 

Mensen, alsjeblieft, denk om je geliefde huisdier. Het is zo 30 graden in een auto, of meer, en warmte verwerken kan een hond alleen via zijn tong, voetzolen of buik.

Wij maken ruimte op de achterbank, stapelen bagage tot aan het raam, kleed erover en honden erop, raampjes open no problem, zien ze ook nog wat.

Dank namens uw huisdier.

Sietske Boukema
Een bezorgde passagier

 

 

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?