Ingezonden – Historische gebruik verboden

HOLLUM – Jeroen de Jong van CDA Ameland schrijft over het verlies van zeggenschap van Amelanders over hun eiland. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Wederom stukje historische gebruik verboden

Op zaterdag 8 mei zouden de Vrienden van strand Ballum weer massaal vrijwillig zich inzetten om het een stuk strand bij Ballum weer op te hogen met zand, zodat er een veilig en schoon stukje badstrand toegankelijk is voor de vele toeristen die ons eiland rijk is.

Ze zetten zich al 10 jaar in om er een waardig badstrand van te maken, en nu 1 dag voordat ze weer aan de slag zouden gaan heeft de rechtbank hun dit verboden. Dit omdat De Faunabescherming meent dat ze onverantwoord en illegaal aan het werk zouden zijn. Het teveel overlast zou zijn voor de broedvogels. Zoals u allen weet, het betreffende stuk strand ligt niet op het “groene strand” maar aan de oostzijde van de strandopgang Ballum.

Het is helaas weer een voorbeeld, waar het CDA Ameland zich al jarenlang ernstig zorgen om maakt.

Het terugdringen en verbieden van de cultuurhistorischewaarden van ons eiland.

Telkens weer wordt er aan getornd, denk o.a. maar aan het staandwant vissen, jagen en nog vele voorbeelden te over.

We mogen concluderen dat er over ons wordt beslist. Als Amelanders gaan wij de zeggenschap over ons eiland stukje bij beetje verliezen. Decennia lang hebben onze ouders en voorouders met zorg het eiland bewaakt, en zijn met hun zorg, kennis en zorgvuldigheid omgegaan met de waarden die bij het eiland horen, zodat we deze ook kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.

Alle annex verwante natuurorganisaties, die menen iets van en mèt ons eiland te moeten, zouden in onze ogen beter eerst eens met de Amelander bevolking in gesprek gaan. Hierin hebben wij de ervaring en kennis.

De Amelanders kunnen zelf uitstekend inschatten wat wel en niet goed is voor het eiland.

Namens de fractie,

Jeroen de Jong 

lees hier Rechter verbiedt werk aan strand Ballum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *