Informatieavond ‘innovatief energienet verdere verduurzaming Ameland’

NES – Informatieavond ‘innovatief energienet verdere verduurzaming Ameland’ – 13 juni 2017 – 19:30 – 21:00 uur Natuurcentrum.

Op Ameland wordt hard gewerkt aan de realisatie van een betaalbare, betrouwbare en CO2-neutrale energievoorziening. Samen met bewoners en het lokale bedrijfsleven hebben de partners van het Convenant Duurzaam Ameland (gemeente Ameland, Eneco, GasTerra, Hanzehogeschool Groningen/EnTranCe, Liander, NAM, Philips Lighting en TNO) al een fors aantal duurzame initiatieven gerealiseerd op weg naar een CO2-neutrale energievoorziening. Het eiland heeft onder andere een 6MW zonnepark gerealiseerd, huizen voorzien van brandstofcellen, hybride warmtepompen en duurzame en slimme LED-verlichtingssystemen geplaatst.

Ameland wil 15 tot 20 jaar voorop lopen in de energietransitie en staat daarom voor de volgende uitdaging: de realisatie van een slim energienet om de verdere verduurzaming van de energievoorziening op Ameland mogelijk te maken. Om het energienet te kunnen realiseren heeft de Gemeente Ameland bij het ministerie van I&M aanvraag gedaan voor de experimenteerstatus.

Op dinsdagavond 13 juni 2017 vindt in het Natuurcentrum van 19:30 uur – 21:00 uur een informatieavond plaats over dit innovatieve energienet voor de verdere verduurzaming van de energievoorziening op Ameland. De convenantpartners van Duurzaam Ameland zullen onder andere ingaan op de vraag waarom een slim energienet voor Ameland? Waar moet het energienet aan voldoen? Wat zijn de uitdagingen en kansen? En welke rol krijgen de Amelanders bij de planvorming? Mogen we ook op uw komst rekenen? U bent van harte welkom!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *