Inbraakgolf overspoelt Ameland

HOLLUM – Een inbraakgolf lijkt over het eiland te rollen. Zowel De Stelp in Hollum als de katholieke kerk in Nes kreeg een niet uitgenodigde bezoeker.

Zorgcentrum De Stelp kreeg dit weekend te maken met een insluiper. Er is geld ontvreemd uit een kantoortje. Het bureau werd opengebroken en uit een geldkistje verdwenen 300 euro's. Van de dader, een man met een grote schroevendraaier, is een vaag signalement en politie Ameland heeft een onderzoek ingesteld. Het lijkt er op dat de man zaterdagmiddag poolshoogte is komen nemen. Die middag werd hij weggestuurd. 's Avonds keerde hij kennelijk terug om zijn slag te slaan.

Een tweede inbraak betreft de katholieke kerk. Daar is ook het een en ander verdwenen. Wim den Hartogh van politie Ameland kon daar nog geen nadere mededelingen over doen. Het onderzoek strekt zich uit over de kerk en het huis van meneer pastoor.

Politie Ameland kreeg vandaag om 11.15 uur een derde melding binnen waar ze op af ging.

Den Hartogh vermoedt dat er een verband is tussen de inbraak in De Stelp en die bij de kerk in Nes, maar onderzoek moet uitwijzen of dat daadwerkelijk het geval is.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *