In Vogelvlucht van Ameland naar Dokkum

HEERENVEEN – Ameland, Waddenzee en het naastgelegen deel van Noord-Friesland staan op 19 april centraal in een nieuwe aflevering van In Vogelvlucht bij Podium.TV. De helikopter van Podium.TV maakte luchtopnames tijdens een vlucht van Hollum over Ameland, de Waddenzee en Holwerd naar Dokkum.

Gevormd door wind en water is een groot deel van dit gebied nog steeds aan het veranderen. Door de aanleg van dijken heeft de mens op veel plaatsen het land aan de Waddenzee weten te onttrekken, maar het getij bepaalt nog steeds het levensritme rond Ameland en Holwerd. De bijzondere natuur in dit gebied is niet alleen voor vele soorten vogels aantrekkelijk, jaarlijks maken honderdduizenden de overtocht van Holwerd naar Ameland. De ontstaansgeschiedenis van het vasteland tussen Holwerd en Dokkum is ook vanuit de lucht duidelijk zichtbaar, net als de contouren van de oude stad Dokkum. In Vogelvlucht biedt zo een heel nieuwe kijk op de eigen omgeving.

De serie In VogelVlucht laat het heden én verleden van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel vanuit de lucht zien. De helikopter van Podium.TV vloog tien verschillende routes in de noordelijke provincies. Tien weken lang zijn beelden te zien van Delfzijl tot Meppel en van Terschelling tot Coevorden.

In VogelVlucht is iedere dinsdag te zien vanaf 17.30 uur op Podium.TV.

Podium.TV richt zich in haar programmering op de vier noordelijke provincies. In de programmakeuze ligt de nadruk op kunst en cultuur, sport en business, uniek zijn de LIVE registraties van grote evenementen.

Podium.TV is te ontvangen via de kabel op Ziggo/UPC 35, Kabelnoord en SKV 19 en bij Caiway op kanaal 39. Live meekijken en programma’s terugzoeken kan via de website: www.Podium.TV

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *