IMF-subsidie voor tien projecten Friese Waddeneilanden

LEEUWARDEN – Via het Iepen Mienskipsfûns (IMF) verstrekt de provincie Fryslân subsidie aan tien initiatieven in de regio Friese Waddeneilanden. In deze tweede openstellingsperiode van 2022 gaat hier ruim 200.000 euro naar leefbaarheidsprojecten in de mienskip. Een van de gehonoreerde projecten is ‘Speel- en dierweide Schiermonnikoog’.

Klimaatverandering op Ameland

Het Natuurcentrum in Nes is gericht op het beleven van de Amelander natuur. Het Natuurcentrum is onderdeel van de Stichting Amelander Musea (STAM), die plannen heeft ontwikkeld om de tien jaar oude expositie toekomstgericht te maken. De STAM sluit hierbij aan bij de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Unesco. De nieuwe inrichting wordt vooral gericht op de klimaatveranderingen en de relatie met natuur, duurzaamheid en het leven op een eiland. Het project gaat € 283.000 euro kosten. Streekwurk draag daar € 75.000 aan bij.

Derde subsidieronde Iepen Mienskipsfûns

Initiatiefnemers kunnen van 12 september tot 6 oktober 2022 weer IMF-subsidie aanvragen. Dit is de derde openstelling van dit jaar. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Sinds kort kunnen inwoners van de Friese Waddeneilanden ook ideeën indienen die een nieuw proces of product op het eiland brengen. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *