IMF-subsidie voor 18 projecten op de Friese Wadden

LEEUWARDEN – Het Iepen Mienskipsfûns verstrekt in de derde ronde van dit jaar subsidie aan 18 initiatieven vanuit de mienskip. Alle projecten zorgen samen voor een investering van ruim 1,2 miljoen euro in de leefbaarheid van de Friese Waddeneilanden.

Een van de projecten die geld krjigt is het Koningshuis op Schiermonnikoog. De stichting ’t Heer en Feer, die het eilander erfgoed vergaart, bewaakt en bewaart, maakt van het Koningshuis een huiskamer waar culturele activiteiten plaatsvinden. Zo kunnen bezoekers aan het eiland zich hier verdiepen in de historie van het eiland en exposities bezoeken. En voor de eilanders biedt het Koningshuis onderkomen aan de stichting ’t Heer en Feer, De Ouderenzorg en een schilderclub. ’t Heer en Feer krijgt hiervoor € 35.000. Het project kost in totaal € 98.323.

Iepen Mienskipsfûns

In 2020 kan vanaf maandag 13 januari tot en met donderdag 6 februari (17.00 uur) subsidie uit het IMF worden aangevraagd. Later dat jaar volgen nog twee subsidierondes. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *