IMF-subsidie voor 13 projecten Friese Waddeneilanden

LEEUWARDEN – Via het Iepen Mienskipsfûns (IMF) verstrekt de provincie Fryslân subsidie aan 13 initiatieven vanuit de mienskip. In totaal gaat er ruim € 135.000,- naar leefbaarheids-projecten op de Friese eilanden.

Funeraire geschiedenis van Ameland

Op Ameland wordt al jaren gewerkt aan het behoud van waardevolle grafstenen die gelegen zijn op de karakteristieke begraafplaatsen op het eiland. De Ouwe Pôlle gaat een dag organiseren om tegemoet te komen aan de belangstelling die er is om de geschiedenis op dit gebied levendig te houden. Ook wordt de informatieverschaffing verbeterd.

Op een investering van € 8.500 krijgen de Amelander Musea € 3.400 subsidie.

Ameland

Behalve het project over de funeraire geschiedenis kregen meer projecten op Ameland subsidie toegekend: Amelander kroketten, uitgebreide duofiets, AED tester en kleiduif schieten.

Iepen Mienskipsfûns

Ook in 2021 kunt u subsidie aanvragen voor projecten. De eerste openstelling loopt van 11 januari tot en met 4 februari. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Sinds kort kunt u ook ideeën indienen die een nieuw proces of product op het eiland brengen. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *