‘Ik ben van Rottum’

TEXEL – ‘Ik ben van Rottum. Het grootste deel van mijn kindertijd heb ik doorgebracht op dit eiland waar mijn vader voogd was. Ik ben van Rottum en Rottum is van mij. Zo voel ik dat.’ Het zijn zo’n beetje de eerste woorden in het boek ‘Ik ben van Rottum’ van Wiepke Toxopeus.

Rottumeroog is tegenwoordig een onbewoond eiland. Ooit werd het eiland ook bewoond, door de voogd en zijn familie. Wiepke Toxopeus is de dochter van de laatste voogd van Rottumeroog, die het eiland in 1965 verliet. Toxopeus is tegenwoordig de drijvende kracht achter het organisatiebureau Texeltox. Voorheen zat ze in de redactie van de krant Over’t WAD.

In 1981 publiceerde ze een boek over haar belevenissen en de verhalen van haar ouders: ‘Ik ben van Rottum’. Het boek was allang uitverkocht en nu is er een nieuwe versie uit. Het boek is dikker is geworden en er staan nieuwe foto’s in.

Het boek is uitgegeven in eigen beheer en niet te verkrijgen in de boekhandels. Wie belangstelling heeft, kan het bestellen via wiepketoxopeus@planet.nl . De kosten bedragen € 14,95.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *