Ik ben een boom

HOLLUM – Tot en met oktober toont galerie Dit Eiland een overzicht van het werk van de Nederlandse kunstenaar Piet Warffemius (Den Haag 1956). De expositie omvat objecten, schilderijen tekeningen en grafiek, waarbij het thema groei centraal staat.

Warffemius is in staat om met een paar sobere vormen sterke beelden neer te zetten die zich vastbranden op je netvlies. De combinaties en herhalingen van vormen die hij kiest, zijn even simpel als doeltreffend. Daarbij is de schoonheid die zich openbaart het best te omschrijven als schuchter introvert en fijnzinnig gelaagd.
En zo voegt Warffemius met zijn bomen een nieuwe betekenis toe aan al bestaande: in zijn werk is de boom symbool voor de nimmer te doorgronden relatie tussen aardse en niet-aardse zaken.
Onmiskenbaar draagt zijn beeldtaal invloeden van niet-westerse culturen en vormt een synthese van verschillende elementen die zich harmonieus en herkenbaar tot elkaar verhouden. Zijn warme en uiterst gevoelige lijnvoering verraden emotie en verwondering.
Alle geëxposeerde werken en tevens een kleine selectie boeken en catalogi zijn in de galerie te koop. De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 11.30 – 15.30 uur of op afspraak. Op de internetsite van de galerie is een selectie van het geëxposeerde werk ook online te zien.
Bron: Dit Eiland

>>> de website van de Dit Eiland is te vinden onder de G van Galerie op de Links-pagina

>>> kijk hier voor emer tentoonstellingen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *