IJsbaan Met Frisschen Moed Nes vernield

NES – De ijsbaan van IJsclub Met Frisschen Moed is afgelopen weekend vernield. Het bestuur is zwaar teleurgesteld en doet de volgende oproep:

“De ijsclub in Nes heeft sedert enige jaren een ondiepe ijsbaan in De Vleijen in beheer waardoor er bij vorst al na circa 2 dagen geschaatst kan worden. Met grote wintervreugde heeft het bestuur ook nu tijdens de aangekondigde winter de nodige voorbereidingen getroffen om vooral onze jeugd zo snel mogelijk op het ijs te krijgen. Afgelopen zondagmorgen jl. lag de baan er 's morgens vroeg fantastisch bij. Een gladde en circa 2 centimeter ijslaag was reeds gevormd, nog een goede nachtvorst en de schaatsen zouden uit het vet gehaald kunnen worden. Onaangenaam verrast waren wij zondagmiddag bij het aanschouwen van dezelfde baan; De randen van het ijs kapot getrapt, stokken, ijsbrokken en andere rotzooi op het ijs gesmeten waardoor de ijsvloer nu zo goed als onbruikbaar is. Bijzonder spijtig en geheel onnodig!

Het bestuur verzoekt aan de daders zich te melden zodat wij kunnen uitleggen wat de consequenties zijn van deze onbezonnen daad. Mochten er getuigen zijn: deze kunnen zich bij het bestuur melden: contact personen: Frans Kiewiet en/of Rudolf Teuben.”

Adverteren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *