Ierse muziek op Ameland

Hollum – Voor de tweede keer organiseerde de Hollumer horeca een Iers festival in het dorp. Verschillende locaties in en om het dorp boden podium aan Ierse en Nederlandse muzikanten die Ierse muziek ten speelden. Fiddle, trekharmonica, accordeon, fluit, contrabas en gitaar jamden in De Zwaan een Ierse sfeer van formaat. Buiten was het koud en daalde een druilerige regen op het terras. Buiten op een podium bij De Zwaan en Ut Boathuus – en toen het daar te koud en te nat werd binnen in De Zwaan – was het warm en gezellig. Vanvond is er muziek in Onder de Vuurtoren en na 23.00 uur in De Zwaan en De Griffel: misschien wel tot morgenvroeg.

Het nummer van het YouTube filmpje laat een cajun nummer horen, de muziek uit Amerika met wortels in Frankrijk en Ierland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *