Ienster ontbijt samen

BALLUM – Samen ontbijten = TOP! Het is het thema van Het Nationaal Schoolontbijt 2009. Alle kinderen van basisschool ’t Ienster ontbijten donderdag 5 november op school. Een eitje, een krentenbol, een broodje en een glaasje melk. De tafeltjes zijn gedekt en het ontbijt kan beginnen. De kinderen kregen eerder deze week informatie over de goede start van de dag. De jongste groepen leerden hoe je een broodje moet smeren: er wordt niet diep met het mes in de botervloot gegraven, maar je schraapt een beetje boter en smeert een dun laagje op je broodje. En als je geen melk lust, mag je dat gerust zeggen. Juf Jeannette de Jong en Pauline de Boer herhalen voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 de lessen over netjes eten, vriendelijk vragen en keurig smeren nog even vlak voor het ontbijtje dat in een ander lokaal staat te wachten. Bij navraag blijken de kinderen heel goed te weten waarom je moet ontbijten: het geeft energie voor de dag. De krentenbollen en bolletjes, gesponsord door Bakkerij De Jong, gaan er in als koek.

Het Nationaal Schoolontbijt 2009 vindt plaats van dinsdag 3 november tot en met vrijdag 6 november 2009. Er zijn veel redenen waarom samen ontbijten top is. Je begint de dag TOP met een goed ontbijt. In feite kun je de dag niet beter beginnen. Zowel in voedingskundig opzicht als in sociaal opzicht (gezellig samenzijn). Natuurlijk is er ook de koppeling met topsport: de inzet van Sven Kramer als Ambassadeur van Brood tijdens Het Nationaal Schoolontbijt. En de koppeling met het dagelijks functioneren en presteren, want ontbijten is echt nodig ‘als je de top wilt bereiken’.
Basisschool ’t Ienster deed voor de tweede maal mee aan het Nationaal Schoolontbijt.

© Persbureau Ameland 2009, 
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *